Home

 

The golden rule is - there are no rules

Since 1994 we have been present in the media, creating different kinds of commercials, corporate films, music videos, jingles, animations, and cartoon dubbings. This diversity enables immense freedom in our creativity, and today creativity is the greatest asset that our clients recognise be it in television, radio, film, or multimedia. Anyone engaged in any kind of creative work whether in marketing, design or production knows the golden rule: there are no rules!
Our creative spirit drives us and at Project6 Studio creativity operates in union with knowledge and learning. We learn from each other, from our collaborators and from our clients, and therefore with each new project we move forward. Our efforts are aimed at creating fantastic material for kids, which inspires their young minds, but also their parents. It is an incredibly positive and fulfilling process for everyone involved.
At Project6 Studio we approach every new project by focusing on the objective, i.e. the end goal and final product, whether it is a documentary film, a cartoon or a new album released by a band from the neighbourhood. 
Allow us to surprise you, for when creativity is in question, one can never be too creative!

Prijavi se na SPIKERSKU RADIONICU!

on 13.09.2017.
Želiš znati kako se snimaju reklame, dokumentarci i crtići? Prijavi se na SPIKERSKU RADIONICU i okušaj se pred mikrofonom! Ostalo je još malo vremena do početka sljedeće radionice, stoga osiguraj svoje mjesto u grupi što prije!
Sve o Spikerskoj radionici i načinu prijave možeš saznati OVDJE. Vidimo se! :)

Sa spikerske radionice na posao! :)

on 05.03.2015.
Ponosni smo na našu polaznicu 15. Spikerske radionice Ivanu Pevec, koja je nakon radionice postala dio ekipe na Radiju 101. Ivana je svoj angažman na radiju započela kao novinarka te ste ju na ovim dobro poznatim frekvencijama mogli čuti u rubrici Vijesti, a odnedavno je preuzela i voditeljsko mjesto. Osim toga, Ivana je postala i dio profesionalnih Spikerskih glasova - pogledajte njezin spikerski profil i poslušajte kako zvuči OVDJE! Do slušanja! ;)

I polaznica 18. Spikerske radionice postala dio baze profesionalnih glasova!

on 14.05.2015.
Moramo pohvaliti i talentiranu polaznicu 18. Spikerske radionice Sandu Radiković, koja nas je osvojila svojom vedrinom i toplim glasom. Inače je voditeljica na riječkom Radiju Korzo, pa ako slučajno niste u njegovom dosegu, Sandu možete poslušati OVDJE!

Polaznica 17. Spikerske radionice uvrštena među Spikerske glasove!

on 13.05.2015.
Naša talentirana polaznica 17. Spikerske radionice, Petra Bartulović, postala je dio profesionalnih spikerskih glasova! Ako vam njezin vedar glas zvuči poznato, sigurno ste ju već čuli u reklami za "OK je OK"... a ako ste ju slučajno propustili, poslušajte kako zvuči OVDJE. Bravo Petra!

Project 6 studio odabran na natječaju HRT-a

on 30.12.2013.
Hrvatska radio televizija je na svom natječaju za nabavu programa odabrala 4Profesije osobno naslova u produkciji Project 6 studija. Riječ je o produkciji dokumentarne serije "PROFESIJE OSOBNO", autora Željka Sarića te o 3 gotova dokumentarna filma za otkup: "ZAGREBAČKI BOKCI" i "RUŽE IZ PLITVIČKE ULICE", autora Željka Sarića te "FISHING IN CROATIA-WATERS OF SLAVONIA", autora Ivana Vukovića. 

NIKO 2: Mali brat, velika frka

on 09.12.2013.
NIKO 2: Mali brat, velika frkaPogledajte drugi nastavak animiranog kino hita "NIKO 2: Mali brat, velika frka" u svim kinima, čija je sinkronizirana verzija nastala u Project 6 studiju. Ovdje možete upoznati glavnog junaka crtića, Niku, i ostale zanimljive likove koji ga prate u ovoj prekrasnoj božićnoj pustolovini.

Web emisija: Dobra spika - Ep. 5 - Voditeljski lapsusi

on 22.03.2013.

Jelena Buljan, nova članica našeg "Spikerlanda" :)

on 18.03.2013.
Ako niste znali koje lice krasi ovaj senzualan glas koji svakodnevno možete čuti u brojnim reklamama, otkrit ćemo vam tajnu...ona se zove Jelena Buljan i upravo je postala dio naših Spikerskih glasova. Pogledajte kako je bilo s Jelenom na photoshootingu i poslušajte njezin glas ovdje.

Web emisija: Dobra spika - Ep. 4 - Čistoća jezika

on 01.03.2013.
Tema 4. epizode "Dobre spike" govori o čistoći jezika i upotrebi standardnogDobra spika: Ep. 4 - Čistoća jezika hrvatskog jezika u medijima. Saznajte što o tome imaju za reći: Jasna Bilušić, Damir Kopriva, Matija Lovrec i Iva Šulentić. :)

Irina Čulinović - naša nova spikerica

on 01.03.2013.
Poznati glas etera, šarmantna voditeljica koja se rješava treme tako što Irina Čulinovićzamisli da ju baš nitko ne sluša, postala je dio naših Spikerskih glasova. Poslušajte kako zvuči Irina Čulinović! :)

Web emisija: Dobra spika - Ep. 3 - Uzori

on 15.02.2013.
U 3. epizodi "Dobre spike" smo sa spikerima, koje mnogi spikoljupci doživljavaju kao svoje uzore, razgovarali upravo o tome od koga su oni učili na početku karijere. Poslušajte tko
je bio uzor Miljenku Kokotu, Marinku Lešu, Tatjani Rau, Matiji Lovrecu i Irini Čulinović.

I Iva Šulentić postala dio spikerskih glasova

on 15.02.2013.
Vesela i britka voditeljica i spikerica, Iva Šulentić, koja za sebe kaže da je prava štreberica kad se priprema za svoje emisije, također se pridružila našoj spikerskoj ekipi. S njom definitivno nikad nije dosadno! :) Bacite oko" na Ivin spikerski profil i njenu foto-galeriju.

Web emisija: Dobra spika - Ep. 2

on 01.02.2013.
U drugoj epizodi naše web emisije "Dobra spika" ugostili smo dugogodišnjeg radijskog voditelja i urednika specifičnog glasa, Daniela Berdaisa s kojim smo razgovarali o tome koliko je važno ulagati u higijenu glasa, naročito ako ste vokalni profesionalac. Daniela smo izazvali u rubrici "Zajeteni plezik" te ga nagovorili da nam pročita nekoliko brzalica. Poslušajte koja mu je brzalica posebno "zapela za jezik"! :)

Pogledajte kako je izgledao photoshooting naše nove spikerice!

on 25.01.2013.
Tajana Gašparić, simpatična voditeljica senzualnog glasa koju svakodnevno možete slušati na frekvencijama Otvorenog radija, pridružila se i našoj spikerskoj družini. Photoshooting je protekao vrlo veselo, a kako su ispale fotke pogledajte u galeriji na Tajaninom spikerskom profilu.

Web emisija: Dobra spika - Ep.1

on 17.01.2013.
Dragi naši spikoljupci, kako bi vam još više približili teme iz spikerskog svijeta, pripremili smo za vas serijal web emisija "Dobra spika" u kojima razgovaramo sa spikerskim profesionalcima o raznima temama. Tako smo u prvoj epizodi ugostili spikera s dugogodišnjim stažem i dubokim glasom. Poslušajte kako je Mario Anduš započeo svoju karijeru i kako izgleda snimanje reklame s njim s ove i one strane mikrofona.

Audio branding Otvorenog radija

on 19.07.2012.
Ekipa s Otvorenog radija odlučila je osvježiti svoje frekvencije novim zvukom pa smo za njih napravili cijeli paket novih jinglova u soft pop-rock stilu, koji je karakterističan za AC radio format (Adult Contemporary Music Oriented) po kojem Otvoreni radio djeluje. Sve nove jinglove poslušajte ovdje.

Prva, a već tradicionalna SPIKERSKA ČAJANKA! :)

on 10.07.2012. | 10,766 views

Povodom završetka jubilarne 10. po redu Spikerske radionice, u dvorima Project 6 Studija održana je vesela Spikerska čajanka, na kojoj su se okupili polaznici svih dosadašnjih radionica, kao i profesionalni spikeri. Uz brojna iznenađenja, miris roštilja, gitaru, pjesmu
i DOBRU SPIKU, "čajanka" se pretvorila u pravi tulum koji je privukao i susjede te je potrajao do sitnih jutarnjih sati! :) Pogledajte našu galeriju slika kao i
kratak video s najavama Tomislava Jelinčića, Barbare Radulović i Darka Savića.


Novi Spikerski glasovi!

on 12.06.2012.
Lista spikerskih profesionalaca bogatija je za nekoliko novih, ali Novi spikerski glasoviiskusnih i zanimljivih glasova koji nas svakodnevno inspiriraju u raznim radijskim i TV reklamama i emisijama. Poslušajte kako zvuče: Mirela Matković, Dario Todorović, Ivana Grubišić, Rajana Radosavljev, Barbara Radulović i Ivana Markić. Ako imate projekt upravo za nekoga od
njih, nestrpljivo vas iščekuju. :)

Članak o "Dvoboju jezicima" na hot.net.hr portalu

on 13.04.2012.
Dobre vijesti brzo se šire, pa je tako članak o "Dvoboju jezicima" između Barbare Kolar i Marinka Leša objavljen i na portalu iz svijeta zabavne industrije, hot.net.hr. Članak i video možete "škicnuti" ovdje.


Polaznica Spikerske radionice postala dio Spikerskih glasova

on 10.04.2012.
Polaznica 8. Spikerske radionice, ujedno i dugogodišnja voditeljica na Radiju Martin,Anita Vujec u Spikerskim glasovima Anita Vujec, po završetku radionice zahvaljujući svom iznimnom spikerskom talentu postala je dio profesionalnih Spikerskih glasova. Ovdje poslušajte kako zvuči Anita, a njezine dojmove o Spikerskoj radionici pročitajte ovdje.

Mila Elegović priča o sinkronizaciji Pokemona u prilogu Jutarnjeg

on 10.04.2012.
Popularna se glumica, Mila Elegović, u intervjuu za Studio, dotaknula teme sinkronizacije nove sezone crtanog serijala "Pokemon: Crno i bijelo". Svoj je glas posudila glavnoj negativki Tima raketa, Jessie. Pročitajte cijeli članak ovdje i saznajte postoje li sličnosti između Mile i Jessie?

Poznati radijski voditelji na Spikerskoj radionici

on 22.03.2012.

Nakon što nas je posjetio na 7. Spikerskoj radionici, urednik programa Otvorenog Poznati voditelji na Spikerskoj radioniciradija, Danijel Berdais, i sam je odlučio pohađati radionicu kako bi se još više usavršio u svom zanatu. Osim njega, na radionici nam se kao polaznica pridružila i Anita Vujec, talentirana voditeljica s Radija Martin. Zajedno s ostalim polaznicima, slušali su i izmijenjivali vlastita iskustva s poznatim glasom etera Antene Zagreb, Barbarom Kolar, koja se na radionici
našla u ulozi gosta spikera.


Danijel Berdais s Otvorenog slušao polaznike na Spikerskoj radionici

on 20.02.2012.
Urednik programa Otvorenog radija, Danijel Berdais, u potrazi za novim Daniel Berdais s Otvorenog radija na Spikerskoj radionici spikerima,
posjetio je našu Spikersku radionicu kako bi poslušao potencijalne spikerske nade.
Budući da je ekipa Otvorenog radija odlučila obogatiti svoj spikerski kadar s novim glasovima, Spikerska radionica se pokazala kao idealno mjesto za "lov na talente". :)

SPIKERI.HR – Sve o „spikiranju“ na jednom mjestu!

on 12.12.2011.

Našu rubriku Spikerski glasovi smo „lansirali u svemir“ i priuštili joj „svemirski“spikeri.hr rebranding. Osim što smo joj promijenili krovni naziv u kratko i jednostavno: SPIKERI, cijelu smo
priču presvukli u futurističko ruho. Tako su Spikerski glasovi postali podrubrika koja vas informira o najboljim spikerskim glasovima na ovim prostorima i pomaže vam u odabiru
glasa za vaš projekt putem naše baze profesionalnih spikera. Podrubrika Spikerska radionica informira vas o našoj radionici namijenjenoj početnicima bez spikerskog
iskustva koji bi željeli naučiti nešto više o spikiranju, jednako kao i profesionalnim spikerima koji žele napredovati u poslu.


Kajkavizacija crtanih filmova - dijalekti uzvraćaju udarac

on 04.10.2011. | 13,551 views

Dijelekti uzvraćaju udarac!napisao: Nikola Klobučarić, šef tajne sinkronizatorske službe Sinc Inc.

Konačno donosimo odgovor zašto Sjever preko crtića želi "pokoriti" Jug


Staropramen beer commercial – „BEFORE“ and „AFTER“!

on 06.09.2011.

Jeste li već vidjeli novu reklamu za svoje omiljeno Staropramen pivo? Staropramen beer localisation.Pitate se kako zapravo izgleda adaptacija jedne reklame, poput ove, na hrvatski jezik?! Otkrit ćemo
vam tajnu. Jednom davno princeza Libuše je prorekla: „Vidim Project 6 Studio kako radi adaptaciju reklame za Staropramen pivo na hrvatski jezik!“ Ne želeći razočarati legendarnu češku princezu, odmah smo se bacili na posao te iz naše bogate baze spikera odabrali dva koja svojim glasovnim karakteristikama najviše odgovaraju originalu,
Miljenka Kokota i Rosandu Tometić. Pogledajte kako je ova reklama izgledala prije adaptacije, a kako izgleda sada!


VOICE-OVER WORKSHOP ON FACEBOOK!

on 12.07.2011.
I Spikerska radionica je postala dioVisit us on Facebook! najpopularnije društvene mreže.
Posjetite našu stranicu Spikerska radionica na Facebooku  i pratite naše aktivnosti, lajkajte fotke, komentirajte postove na zidu, podijelite informacije s prijateljima i, naravno, prijavite se za novu jesensku radionicu! Vidimo se na Facebooku!

ZVUKOMLAT - COMPLETELY FREE!

on 08.07.2011.
Zvukomlat free!!!Konačno na svom mobitelu možete slušati omiljene pjesme iz crtića za poruke, pozive ili budilice, a košta vas ravno 0 kn!!! Da, da, potpuno besplatno!!!
Od sada svim ljubiteljima crtića poklanjamo download svih zvukova. Onih u kojima vas Spužva Bob budi za školu, zvuka u kojem vas vaš najdraži lik podsjeća da vas zove mama, i naravno legendarnog Kliještića sa „Nu', vid' poruka!“.
Sve zvukove možete poslušati i preuzeti na zvukomlat.com
Samo slijedite upute...

I Marinko Leš u Spikerskoj radionici!

on 28.04.2011.

Marinko Leš in Voice-over workshop!Svoje iskustvo i znanje je pokazao na prošloj radionici. O oduševljenosti polaznica
njegovim stasom,  glasom i djelom ne treba ni govoriti… Marinko, dođi nam opet!
Fotke s radionice pogledajte ovdje...

 


SPIKERSKA RADIONICA u prilogu STUDIO Jutarnjeg lista

on 04.03.2011.
Voice-over workshop in Jutarnji list!
"Barbara Kolar podijelila znanje s novim spikerima" -
piše u prlogu STUDIO Jutarnjeg lista!
Uspješno je završio prvi termin radionice za spikere. Sve o tome pročitajte ovdje.
Članak možete pogledati ovdje

Voice over workshop with Barbara Kolar

on 15.02.2011.
Voice over workshop with Barbara KolarPronađite i vi svoje mjesto pred mikrofonom hrvatskog etera, zato vam otvaramo vrata "Spikerske radionice".
Znamo da vam je Barbara Kolar favorit spikerica, voditeljica, poznato lice koje biste voljeli upoznati, zato vas zovemo da nam dođete u goste i pritom naučite sve što vas zanima o pravilnom izgovoru, kontroli i psihologiji glasa, vježbama za smanjenje treme.
O detaljima "Radionice" pročitajte ovdje.

Voice-over workshop article

on 20.01.2011.
Voice-over workshop article in Jutarnji list"Kako postati dobar spiker?" - pitaju se u Jutarnjem, a mi imamo odgovor!
Uskoro, spikerska radionica počinje s radom. Sve, ali, baš sve o tome pročitajte ovdje,
a sve spikere koji surađuju s nama poslušajte i pogledajte ovdje.
Pročitajte članak ovdje.

Pet Alien in Croatia

on 03.01.2011.
Pet alienSvakog radnog dana ujutro na HRT2 gledajte pustolovine Tomija Tonića i njegovih kućnih ljubimaca! Ups, svemiraca!
Naravno, pogledajte uvodnu špicu, a ovdje saznajte sve o junacima ove nove serije!

 


Thank you for the good year!

on 29.12.2010.

Project 6 statisticsDragi naši!
Vas 188.351 nas je posjetilo protekle godine, čak 1.491.793 puta. Neki od vas su bili duže, neki kraće, a prosječno ste se zadržali 4 minute i 15 sekundi.
Hvala vam što nas posjećujete!
U novoj godini ćemo se truditi biti još bolji, zanimljiviji, veseliji i kreativniji!


Croatian Kit Kat Senses

on 27.12.2010.
Kit Kat SensesKraj je radnog dana, a ona zadovoljno, no pomalo umorna nosi hrpu vrećica.
Obavila je šoping i vraća se kući. Zaustavlja taksi i sjeda u auto.
To je trenutak sada samo za nju. Trenutak je za KIT KAT Senses.
Odmah poželimo ići kupiti još! I ne, ne morate biti žena za takav posebni trenutak. Provjerite ovdje.

Finally - a voice-over workshop!

on 15.11.2010.
Voice-over workshop in Project 6 Studio!S novom godinom pripremamo i novu radionicu.
Svakome je potrebno usavršavanje kako bi bio najbolji u poslu kojim se bavi.

Zato i vi doznajte više i donesite novogodišnju odluku: biti najbolji.

Vidimo se kod nas, u Project 6 studiju!


What happens if it rains?

on 02.09.2010.
All good ideas in one place!We got back from the vacation full of ideas and enthusiasm.
Take a look at what we've produced for our favorite toystore Turbo Limač.
Follow the link...

CHUGGINGTON

on 31.08.2010.
ChuggingtonChuggington Station! Welcome!
A new project in our dubbings section. Airs on NovaTV saturdays and sundays.
Follow the link...

ZVUKOMLAT

on 16.06.2010.

Zvukomlat!!!We've come up with a brand new word - Zvukomlat. A quick translation would be: 'soundwhack' - a thing that is used to whack sounds. Basically, it's an Internet service for downloading funny sounds to your mobile.
Follow the link...


Have a break, have a Kit Kat!

on 29.01.2010.
Nestle Kit Kat customs officerWhat happens when a customs officer has a break? He finds himself holding a Kit Kat!
We did a commercial for the Kit Kat. For now, only in Croatian.

It's good to be doing what you love!

on 31.12.2009.

StatisticsThis has been a great year!
You have helped us to get to almost 25000 visits per month!
Thank you!


VOICE-OVER ARTISTS

on 28.05.2009.
Spikerski glasoviWe are proud to present a brand new part of the Project 6 studio website!
Voice-over artists
Soon Voice-over artists will be in english.

published 05/28/2009